Acta sessió 3-12-09

1. Diagnòstic de pronúncia: llegim petits fragments de text i localitzem errades de pronúncia. Els dos problemes més habituals que hem trobat són les neutralitzacions i la sonorització de la fricativa alveolar [z]. Recordeu que aquí podeu trobar un enllaç del capítol de la vocal neutra del curs de pronunciació. Les pàgines 28 a 30 del document us permeten treballar amb logòtoms i practicar la integració del so. També va bé practicar la lectura en veu alta i, evidentment, parlar en català tant com pugueu en la vostra vida quotidiana.

2. Història de la llengua: veiem quins són els primers textos en català i llegim un fragment en català antic i després un fragment en català actual de les Homilies d’Organyà i dels Costums de Tortosa. Fitxa

3. Fem una fitxa fonètica extreta del Material Didàctic per a cursos del nivell D de l’EAPC. Treballem la sonorització de la fricativa alveloar i de la fricativa palatal. Al web sons del català i clicant la taula de sons, si en teniu curiositat, podeu veure d’on provenen els símbols. És apassionant.

0 Responses to “Acta sessió 3-12-09”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s





%d bloggers like this: